کد مطلب: 139013
انهدام سنگرهاي مافياي فضاي‌مجازي به‌فرمان رهبر انقلاب/
هشت شورايي که به‌فرمان رهبر انقلاب منحل شدند
تاریخ انتشار : 1394/06/25 09:13:37
نمایش : 1922
اين هشت شوراي سابق ديگر حق تشکيل جلسه ندارند و اگر مصوبه‌اي به نام اين شوراهاي غيرقانوني اعلام و ابلاغ شد، رسماً در حکم کارشکني و مخالفت با امر ولي‌فقيه است.












 

به گزارش هفت چشمه به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ روح الله مومن نسب کارشناس برجسته فضاي مجازي و شبکه هاي نوين اجتماعي در يادداشتي نوشت: 

«گسترش فزاينده فناوري‌هاي اطلاعاتي و ارتباطاتي به‌ويژه شبکه‌ جهاني اينترنت و آثار چشمگير آن در ابعاد زندگي فردي و اجتماعي، و لزوم سرمايه‌گذاري وسيع و هدفمند در جهت بهره‌گيري حداکثري از فرصت‌هاي ناشي از آن در جهت پيشرفت همه‌جانبه کشور و ارائه خدمات گسترده و مفيد به اقشار گوناگون مردم و همچنين ضرورت برنامه‌ريزي و هماهنگي مستمر به‌منظور صيانت از آسيب‌هاي ناشي از آن» باعث شد که امام خامنه‌اي بر مبناي اصل 110 قانون اساسي شورايي را بنا کنند «که نقطهٔ کانوني متمرکزي براي سياست‌گذاري، تصميم‌گيري و هماهنگي در فضاي‌مجازي کشور» باشد. «به اين مناسبت شوراي‌عالي فضاي‌مجازي کشور با اختيارات کافي» تشکيل شده و مقرر شد «به کليهٔ مصوبات آن ترتيب آثار قانوني داده شود».

اين شورا از 17 اسفندماه سال 1390 مأمور شد 40 مأموريت بسيار مهم داخلي و جهاني را انجام داده و براي «مواجهه فعال و مبتکرانه با فضاي‌مجازي» تدبير کند.

اما متأسفانه به دليل اينکه دولت‌ها عموماً از تن دادن به کارهاي شورايي و فرا قوه‌اي سرباز مي‌زنند و با وجود به کارشکني‌هاي افراد و باند مافيايي در بدنه وزارت ارتباطات که از محل بي‌تدبيري‌ها و آشفتگي‌هاي موجود ارتزاق مي‌کنند، اين شورا در بيش از سه سال فعاليت، تنها سه مصوبه داشت! که البته هيچ‌يک از اين مصوبات نيز اجرا نشد و رييس‌جمهور به‌عنوان رييس شورا و رييس مجلس و رييس قوه‌قضاييه به‌عنوان ناِب رييس اول و دوم شورا، حتي در تشکيل جلسات اين شوراي بسيار مهم راهبردي، تعلل کردند به‌نحوي‌که دولت آقاي روحاني در سال گذشته تنها سه جلسه برگزار کرد که يکي از جلسات حتي دستور جلسه هم نداشته است!

بررسي عوامل متعدد اين بي‌تدبيري‌ها و نافرماني‌هاي که به نظر مي‌رسد همچنان ادامه داشته باشد، زمان زيادي لازم دارد اما يکي از مهم‌ترين موانع، وجود شوراها و مراکز تصميم گير متعدد در کشور بود که اين شوراها با مزاحمت‌هاي گاه و بي گاه خود شوراي‌عالي فضاي‌مجازي را از دور تصميم‌گيري خارج مي‌کردند.

امام خامنه‌اي ضمن تأکيد بر پرهيز از موازي کاري، در اولين بند از ده فرمان جديد خود، فرمان «انحلال شوراهاي عالي مصوب در گذشته که موازي اين شورا هستند، به‌منظور تحکيم جايگاه فرا قوه‌اي و موقعيت محوري و کانوني شوراي‌عالي و نيز انتقال وظايف آن شوراها به شوراي‌عالي فضاي‌مجازي» به تمام قواي کشور ابلاغ فرمودند.

از تاريخ ابلاغ فرمان تأسيس دومين دور شوراي‌عالي فضاي‌مجازي، اين هشت شورا و مجموعه که بزرگ‌ترين پناهگاه‌ها براي مافياي فتنه مجازي بودند، به تدبير نائب امام عصر (عج) منحل شدند و بايد دولت سريعاً گزارش انتقال بودجه، امکانات و اختيارات آن‌ها به شوراي‌عالي فضاي‌مجازي را منتشر کند. ليست شوراهاي موردنظر، دامنه اختيارات آن‌ها، تاريخ تأسيس و مرجع تصويب ايجاد اين شوراها به اين شرح است:

1.      «شوراي‌عالي فناوري اطلاعات» در سال 1386 تأسيس شده و 22 ارديبهشت 1394 يعني 16 هفته پيش با تصويب مجلس شوراي اسلامي منحل شد ولي ظاهراً وزير ارتباطات از انحلال اين شورا اطلاع نداشته است! زيرا در مصاحبه مورخ 15 شهريور 1394 مي‌گويد: «احتمال انحلال شوراي‌عالي فناوري اطلاعات وجود دارد!».

وظايف اين شورا که بايد به شوراي‌عالي فضاي‌مجازي منتقل شود:

1.         تعيين اهداف و راهبردهاي توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات.

2.         سياست‌گذاري، تعيين اولويت‌ها، برنامه‌ريزي، حمايت و نظارت بر فعاليت‌ها و امور مرتبط با فراوري و مبادله اطلاعات.

3.         بررسي، تعيين و تصويب استانداردها، ضوابط، مقررات و کليه مستندات مرتبط با فناوري اطلاعات و ارتباطات.

4.         تدوين طرح جامع توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطاتي در چارچوب نظام.

5.         هدايت و نظارت بر اجراي طرح‌هاي فناوري اطلاعات و ارتباطات در چارچوب طرح جامع فناوري اطلاعات و ارتباطات.

6.         ايجاد زمينه‌هاي لازم براي ظرفيت‌سازي خدماتي، توليدي، فني و مهندسي، پژوهشي و علمي در حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات.

7.         تصويب پروژه‌هاي فناوري اطلاعات و ارتباطات و تأمين اعتبارات لازم.

8.         دستيابي به اهداف و شاخص‌هاي توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات.

9.         ارائه راهکار براي ارتقا کمي و کيفي نيروي انساني متخصص فناوري اطلاعات و ارتباطات.

10.      تعريف توقعات، خدمات و فعاليت‌هاي مبتني بر فناوري اطلاعات و ارتباطات بر اساس الگوهاي موفق.

2.      «شوراي‌عالي اطلاع‌رساني» که به‌منظور سياست‌گذاري در امر اطلاع‌رساني و هدايت شبکه‌ها و مراکز اطلاعاتي و هماهنگي فعاليت آن‌ها و هم‌چنين تدوين برنامه‌هاي ميان‌مدت و بلندمدت درزمينهٔ تحقيقات بنيادي، توسعه‌اي و کاربردي اطلاع‌رساني در قالب نظام اطلاع‌رساني جمهوري اسلامي ايران در سال 1377 با تصويب شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي تشکيل شد.
اين شورا داراي 4 کارگروه است که عبارت‌اند از: «آموزش و علم الکترونيکي»، «بازي و سرگرمي‌هاي الکترونيکي»، «خط و زبان فارسي در محيط رايانه‌اي» و «مالکيت معنوي».
شوراي‌عالي اطلاع‌رساني شانزده عضو دارد که بيشتر آن‌ها با شوراي‌عالي فضاي‌مجازي مشترک هستند.
اعضاي اين شورا: «رئيس‌جمهور (رئيس شورا)»، «وزير فرهنگ و آموزش عالي»، «وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي»، «وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات»، «وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي»، «وزير آموزش‌وپرورش»، «وزير صنعت، معدن و تجارت»، «رئيس سازمان صداوسيما»، «رئيس سازمان مديريت برنامه‌ريزي کشور»، «رئيس کتابخانه ملي»، «رئيس مؤسسه ملي استاندارد»، «يک نفر از علماي حوزوي با معرفي شوراي مديريت حوزه علميه قم»، «حداکثر سه نفر از متخصصان اطلاع‌رساني به انتخاب و حکم رئيس‌جمهور که يکي از آنان از حوزه علميه خواهد بود»، «وزير اطلاعات»، «وزير خارجه» و «وزير دفاع».

وظايف اين شورا که بايد به شوراي‌عالي فضاي‌مجازي منتقل شود:

1.         سياست‌گذاري، برنامه‌ريزي، هدايت و حمايت درزمينهٔ توليد، پالايش و مبادله اطلاعات و نظارت بر امر اطلاع‌رساني سراسر کشور در چارچوب سياست‌هاي کلي نظام در ارتباط با امور فرهنگي، اجتماعي، ديني و اخلاقي.

2.         تدوين و تصويب اصول نظام جامع (فرهنگي، اجتماعي، ديني و اخلاقي) اطلاع‌رساني کشور.

3.         ايجاد شرايط لازم براي تسهيل و تسريع توليد، ذخيره‌سازي، ساماندهي، توزيع، گسترش و به‌کارگيري اطلاعات در بخش‌هاي مختلف فرهنگي، علمي، اجتماعي، ديني و اخلاقي در چارچوب ضوابط مصوب.

4.         هماهنگ کردن فعاليت‌هاي بخش دولتي و غيردولتي بر اساس نظام جامع اطلاع‌رساني در قلمرو امور فرهنگي، اجتماعي، ديني و اخلاقي.

5.         تدوين و تصويب مفاهيم، تعاريف، مقررات، آيين‌نامه‌ها، قواعد و معيارهاي اطلاع‌رساني موردنياز نظام جامع اطلاع‌رساني کشور.

6.         تنظيم مقررات فرهنگي، اخلاقي و ديني مربوط به چگونگي بهره‌گيري از شبکه‌هاي بين‌المللي اطلاع‌رساني و تصويب آن يا پيشنهاد تصويب به مراجع ذي‌ربط.

7.         ايجاد هماهنگي در تحقيقات بنيادي و توسعه‌اي و نيز سياست‌هاي بهره‌گيري از فناوري‌هاي نوين اطلاعاتي در قلمرو امور فرهنگي، اجتماعي، ديني و اخلاقي.

8.         بررسي وضعيت موجود و آينده‌نگري با استفاده از روش‌هاي علمي و پژوهشي در قلمرو امور فرهنگي، اجتماعي، ديني و اخلاقي ايجاد زمينه‌هاي لازم براي اعتلاي دانش و فرهنگ عمومي جامعه درزمينهٔ اطلاع‌رساني.

9.         ايجاد زمينه‌هاي لازم براي اعتلاي دانش و فرهنگ عمومي جامعه درزمينهٔ اطلاع‌رساني.

10.      ارزيابي فعاليت‌هاي بخش‌هاي اصلي اطلاع‌رساني به‌منظور حصول اطمينان از صحت انطباق فعاليت‌ها با نظام جامع اطلاع‌رساني.

11.      داوري نهايي درباره فعاليت‌هاي اصلي مراکز اطلاع‌رساني جهت رفع اختلاف‌هاي احتمالي ميان مراکز در موارد غير قضايي در قلمرو امور فرهنگي، اجتماعي، ديني و اخلاق.

3.   «کميسيون فاوا دولت و کارگروه فاوا» که با تصويب هيئت‌وزيران در سال 1389 تأسيس شد.
اعضاء اين شورا عبارت‌اند از: «وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات (رئيس)»، «وزارت اطلاعات»، «وزارت امور اقتصادي و دارايي»، «وزارت صنعت و معدن و تجارت»، «وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح»، «وزارت کشور»، «بانک مرکزي»، «قوه‌قضاييه»، «مجلس شوراي اسلامي»، «مرکز فناوري اطلاعات و ارتباطات نهاد رياست جمهوري (دبير)»، «سازمان فناوري اطلاعات ايران (عضو و قائم‌مقام دبير)» و «روساي کميته‌هاي تخصصي».

وظايف اين شورا که بايد به شوراي‌عالي فضاي‌مجازي منتقل شود:

1.         تعريف وظايف کميته‌هاي تخصصي، همکاري و ايجاد هماهنگي بين آن‌ها

2.         ارائه گزارش عملکرد کميسيون، کميته‌هاي تخصصي و فعاليت‌هاي دستگاه‌هاي اجرايي مرتبط با موضوع به‌صورت ادواري به کارگروه مديريت فاوا

3.         جمع‌آوري و مستندسازي اقدامات کميته‌هاي تخصصي و نگهداري و انتشار آن‌ها

4.         اطلاع‌رساني فعاليت‌ها و برنامه‌هاي مورد تأييد و مصوب در رسانه‌هاي گروهي از طريق واحد اطلاع‌رساني دبيرخانه کميسيون تخصصي.

5.         هدايت و راهبري محتوايي و پايش اهداف تدوين‌شده پروژه‌هاي مصوب به‌ويژه از محل اعتبار کارگروه مديريت فاوا

6.         تعريف و تدوين پژوهش‌هاي کلان و پروژه‌هاي تحقيقاتي موردنياز.

7.         بهره‌برداري از ظرفيت‌هاي بالقوه و بالفعل مراکز آموزشي، علمي، فرهنگي، تحقيقاتي و دانشگاهي.

8.         ايجاد سامانه‌هاي کاربردي مرتبط (نظير سامانه مديريت پروژه‌هاي ملي حوزه فاوا، بانک اطلاعات متخصصين، سامانه دريافت پيشنهادها و طرح‌هاي اشخاص حقيقي و حقوقي، سامانه ارزيابي فاوا کشور و ...)

9.         شناسايي اشخاص حقيقي و حقوقي فعال در حوزه فاوا در داخل و خارج کشور و برنامه‌ريزي به‌منظور استفاده بهينه و حداکثري از ظرفيت‌ها و توانمندي‌هاي بالقوه و بالفعل آن‌ها

10.      بررسي و اعلام نظر در خصوص مصوبات سفرهاي استاني رياست محترم جمهوري در حوزه فاوا

11.      تعيين و پيش‌بيني محل اعتبار بودجه دبيرخانه کميسيون و تعيين نحوه پرداخت جبران خدمات

12.      تصويب تشکيل کميته‌هاي تخصصي و آيين‌نامه‌هاي مربوطه جهت دستيابي به اهداف و مأموريت‌هاي کارگروه

13.      تأييد و تصويب طرح‌ها و برنامه‌هاي تدوين‌شده توسط کميته‌هاي تخصصي جهت ارائه به کارگروه

14.      مديريت کلان، سازمان‌دهي و پيش‌بيني منابع مالي پروژه‌هاي ملي و راهبردي فاوا

15.      پيگيري اجراي مصوبات، برنامه‌ها و اولويت‌هاي تصويب‌شده در کارگروه مديريت فاوا

16.      ايجاد هماهنگي بين فعاليت دستگاه‌هاي اجرايي، تبيين نقش دستگاه‌ها در توسعه فاوا و نظارت و ارزيابي فعاليت آن‌ها در اين حوزه

17.      ايجاد هماهنگي بين فعاليت کارگروه‌هاي فناوري اطلاعات استان‌ها و نظارت و ارزيابي فعاليت آن‌ها در اين حوزه

18.      بررسي و اعلام نظر در خصوص پيشنهادهاي دستگاه‌هاي اجرايي در حوزه فاوا

19.      انجام ساير امور محوله از سوي کارگروه

20.      تهيه پيش‌نويس برنامه‌ها و گزارش‌هاي کارشناسي جهت ارائه به کارگروه مديريت فناوري اطلاعات و امنيت کشور؛

21.      مديريت کلان پروژه‌هاي ملي و راهبردي فاوا؛

22.      مديريت، سازمان‌دهي و تأمين منابع مالي موردنياز پروژه‌هاي ملي و راهبردي فاوا

23.      پيگيري جهت اجراي برنامه‌هاي کارگروه فاوا؛

24.      ايجاد و هدايت کميته‌هاي تخصصي اجرايي به‌منظور هماهنگي و يکپارچه‌سازي برنامه‌ها؛

25.      هماهنگي ميان کليه مديران عالي فاوا و نظارت و ارزيابي بر اجراي برنامه‌هاي مربوطه به دستگاه‌هاي اجرايي کشور.

26.      هماهنگي و همکاري با کميسيون تخصصي مديريت فاوا در قالب ارائه پيشنهاد و يا انجام اموري ارجاعي

27.      همکاري با ساير کميته‌هاي تخصصي نظير کميته‌هاي مشترک و تلفيقي

28.      شناسايي افراد فعال و نخبگانِ حوزه تخصصي در داخل و خارج کشور

29.      شناسايي سازمان‌ها، نهادها، انجمن‌ها، اتحاديه‌ها و شرکت‌ها اعم از دولتي و غيردولتي حوزه تخصصي

30.      دريافت و بررسي درخواست‌ها و پيشنهادها

31.      بررسي کليه پروژه‌هاي اجراشده، در دست اقدام و يا در حال تعريف

32.      ايجاد سامانه‌هاي کاربردي

33.      مستندسازي

34.      اطلاع‌رساني از فعاليت‌ها و برنامه‌هاي آتي

4.   «شوراي‌عالي افتا» که در تاريخ 13/12/1382 با تصويب هيئت‌وزيران تشکيل شد.
اعضاء اين شورا عبارت‌اند از: «معاون اول رئيس‌جمهور (رئيس شوراي‌عالي)»، «رئيس سازمان مديريت و برنامه‌ريزي کشور»، «وزير اطلاعات»، «وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح»، «وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات»، «وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي»، «دبير شوراي‌عالي اطلاع‌رساني»، «رئيس مرکز فناوري اطلاعات نهاد رياست جمهوري (دبير شوراي‌عالي)»، «دو نفر متخصص درزمينهٔ امنيت فضاي تبادل اطلاعات به انتخاب رئيس شوراي‌عالي»، «رؤساي دستگاه‌هاي اجرايي برحسب مورد با حق رأي».

اين شورا متشکل است از کارگروه‌هاي «امنيت فضاي تبادل اطلاعات در امور دفاعي و امنيتي»، «امنيت فضاي تبادل اطلاعات خدماتي»، «امنيت فضاي تبادل اطلاعات اقتصادي و تجارتي»، «امنيت ارتباطات و اطلاعات فضاي تبادل اطلاعات عمومي».

وظايف اين شورا که بايد به شوراي‌عالي فضاي‌مجازي منتقل شود:

الف‌ـ بررسي طرح‌هاي کلان ملي درزمينهٔ امنيت فضاي تبادل اطلاعات.

ب ـ تدوين نظام ملي امنيت فضاي تبادل اطلاعات کشور.

پ ـ بررسي استانداردهاي پيشنهادي کميته‌هاي تخصصي.

ت ـ تدوين اسناد راهبردي ملي و ارائه به مراجع قانوني.

ث ـ تدوين سياست‌هاي مربوط به همکاري‌هاي منطقه‌اي و بين‌المللي.

ج ـ تدوين لوايح تنظيمي جهت ارائه به هيئت‌وزيران.

دـ بررسي ضوابط نظام‌دهي تحقيقات در حوزه امنيت قضايي تبادل اطلاعات.

هـ ـ بررسي و پيشنهاد اعتبار موردنياز جهت اجراي سياست‌هاي موضوع اين آيين‌نامه و ارائه آن به مراجع ذي‌ربط.

و ـ سياست‌گذاري، هماهنگي و نظارت بر اجراي سياست‌هاي امنيت فضايي تبادل اطلاعات کشور.

5.      «شوراي‌عالي انفورماتيک» با تصويب شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي تأسيس شد و اعضاء آن عبارت‌اند از: «رئيس شوراي‌عالي انفورماتيک کشور به پيشنهاد معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان برنامه‌وبودجه»، «نماينده رئيس سازمان برنامه‌وبودجه (دبير)»، «نماينده مرکز آمار ايران»، «نماينده وزير فرهنگ و آموزش عالي»، «سه نفر نماينده وزير صنعت و معدن و تجارت»، «نماينده سازمان‌ها و شرکت‌هاي مختلف صنايع الکترونيک کشور»، «نماينده شرکت‌هاي کامپيوتري»، «نماينده شوراي‌عالي بانک‌ها» و «دو نفر متخصص در امور کامپيوتري و نظام‌هاي اطلاعاتي و رشته‌هاي مشابه به پيشنهاد رئيس شورا و تصويب معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان مديريت و برنامه‌ريزي کشور».

وظايف اين شورا که بايد به شوراي‌عالي فضاي‌مجازي منتقل شود:

الف- سياست‌گذاري و هماهنگ‌سازي فعاليت‌هاي پژوهشي در جهت خودکفا سازي کشور درزمينهٔ تأمين افزارگان و دستورگآن‌هاي موردنياز با همکاري مؤسسات علمي و پژوهشي و صنعتي.

ز- هماهنگي و نظارت بر امور شرکت‌ها و سازمان‌هاي کامپيوتري به‌ويژه درزمينهٔ چگونگي تأمين قطعات يدکي و تعمير و نگهداري تجهيزات کامپيوتري.

ح- انجام بررسي‌هاي لازم براي وحدت امور و انفورماتيک کشور.

ب- بررسي مداوم به‌منظور تعيين نظام کلي انفورماتيک کشور.

ج- تعيين خط‌مشي و سياست‌هاي کامپيوتري به‌منظور رفع مشکلات و تحول وضع موجود در جهت نيل به نظام مطلوب کامپيوتري کشور.

د- بررسي و تأييد طرح‌ها و فعاليت‌هاي انفورماتيک کشور.

ه- بررسي و شناخت سياست‌هاي تأمين نيروي انساني موردنياز امور انفورماتيک کشور با همکاري و مشارکت مؤسسات آموزشي، کامپيوتري و ساير ارگان‌هاي ذي‌ربط.

6.      «شوراي‌عالي فضايي» که در تاريخ ۲۵ بهمن ۸۳ با تصويب هيئت‌وزيران ايجاد شد.

اعضاء اين شورا عبارت‌اند از: «رئيس‌جمهور (رئيس)»، «وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات»، «وزير علوم، تحقيقات و فناوري»، «وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح»، «وزير امور خارجه»، «وزير صنعت و معدن و تجارت»، «وزير راه و شهرسازي»، «رئيس سازمان مديريت و برنامه‌ريزي کشور»، «رئيس سازمان صداوسيماي جمهوري اسلامي ايران»، «رئيس سازمان فضايي ايران (دبير)»، «سه نفر از افراد متخصص در زمينه‌هاي مختلف علوم و فنون فضايي».

به نظر مي‌رسد با توجه به اينکه سازمان فضايي کشور زيرمجموعه وزارت ارتباطات قرار گرفته است و اکثريت‌قريب‌به‌اتفاق اعضاء آن نيز با شوراي‌عالي فضاي‌مجازي يکي است، ضروري است که منحل شده و مأموريت‌ها و وظايف اين شورا به شوراي‌عالي فضاي‌مجازي منتقل شود:

الف - سياست‌گذاري براي استفاده از فناوري‌هاي فضايي در بخش‌هاي امنيتي و استفاده صلح‌آميز از فضاي ماوراي جو در چارچوب سياست‌هاي کلي نظام با رعايت قوانين و مقررات کشور.

ب - سياست‌گذاري ساخت، پرتاب و استفاده از ماهواره‌هاي ملي تحقيقاتي در چارچوب سياست‌هاي کلي نظام با رعايت قوانين و مقررات کشور.

پ - ايجاد هماهنگي لازم ميان کليه دستگاه‌هاي ذي‌ربط.

ت - ارائه پيشنهاد و تدوين برنامه‌هاي بلندمدت و ميان‌مدت مربوط به امور فضايي به دستگاه‌ها و سازمان‌هاي دولتي و غيردولتي براي طي مراحل قانوني.

ث - تصويب برنامه‌هاي بلندمدت و ميان‌مدت در بخش فضايي کشور.

ج - هدايت و حمايت از فعاليت‌هاي بخش خصوصي و تعاوني در امر استفاده بهينه از فضا.

چ - ارائه پيشنهاد در خصوص خط‌مشي همکاري‌هاي منطقه‌اي و بين‌المللي در مسائل فضايي و تعيين مواضع دولت جمهوري اسلامي ايران در مجامع يادشده به هيئت‌وزيران جهت طي مراحل قانوني و در چارچوب سياست‌هاي کلي نظام.

7.      «ستاد توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات» در سال 1388 توسط معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري تأسيس شده و زير نظر همين معاونت فعاليت مي‌کند.
معاون علمي و فناوري رياست جمهوري عضو جديد شوراي‌عالي فضاي‌مجازي است.

وظايف اين شورا که بايد به شوراي‌عالي فضاي‌مجازي منتقل شود:

1.         ايجاد هماهنگي ميان فعاليت‌ها و نهادهاي علمي، فناوري، اقتصادي و فرهنگي درزمينهٔ فناوري اطلاعات و ارتباطات کشور

2.         بسترسازي توسعه فعاليت‌هاي کلان و فناورانه حوزه فاوا

3.         کاربردي نمودن و تجاري‌سازي نتايج تحقيقات حوزه فاوا

4.         بررسي و تصويب طرح‌هاي پيشنهادي کلان و ملي در چارچوب برنامه‌هاي حوزه فاوا

5.         نظارت بر اجراي طرح‌هاي کلان و ملي مصوب در ستاد و همکاري در پيشبرد اجراي طرح‌هاي حوزه فاوا توسط ساير دستگاه‌ها و نهادهاي دولتي و خصوصي

6.         استفاده از ظرفيت موجود کارشناسي دانشگاه‌ها و مراکز تحقيقاتي کشور به‌منظور بحث و تبادل‌نظر و ارائه طريق پيرامون مسائل اساسي حوزه فاوا به دستگاه‌هاي اجرايي و دولت و نهادهاي تصميم گير کشور

8.   «کميسيون تنظيم مقررات راديويي» در تاريخ 2/2/1386 به تصويب هيئت‌وزيران راه‌اندازي شد.
سه نفر عضو اين شورا با حکم رييس‌جمهور منصوب مي‌شوند و اصلي‌ترين عامل مشکلات کشور در حوزه فضاي‌مجازي و شکل‌گيري مافياها و انحصارهاي دولتي، همين کميسيون بوده است. سه عضو فعلي و رييس اين کميسيون از اعضاء حزب منحله مشارکت هستند و جزء اصلاح‌طلبان مشهور و مديران دولت خاتمي محسوب مي‌شوند.
لازم و ضروري است اين کميسيون منحل شده و اختيارات آن به کميسيون عالي تنظيم مقررات در شوراي‌عالي فضاي‌مجازي منتقل شود.

وظايف اين شورا که بايد به شوراي‌عالي فضاي‌مجازي منتقل شود:

1.         تعيين اهداف و راهبردهاي توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات در سازمان

2.         سياست‌گذاري، تعيين اولويت‌ها، برنامه‌ريزي، حمايت و نظارت بر فعاليت‌ها و امور مرتبط با فراوري و مبادله اطلاعات در سازمان

3.         بررسي، تعيين و تصويب استانداردها، ضوابط، مقررات و کليه مستندات مرتبط با فناوري اطلاعات و ارتباطات

4.         تدوين طرح جامع توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطاتي سازمان در چارچوب نظام

5.         هدايت و نظارت بر اجراي طرح‌هاي فناوري اطلاعات و ارتباطات در سازمان در چارچوب طرح جامع فناوري اطلاعات و ارتباطات در سازمان

6.         ايجاد زمينه‌هاي لازم براي ظرفيت‌سازي خدماتي، توليدي، فني و مهندسي، پژوهشي و علمي در حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات

7.         تصويب پروژه‌هاي فناوري اطلاعات و ارتباطات در سازمان و تأمين اعتبارات لازم

8.         همکاري و هماهنگي با دبيرخانه شوراي‌عالي فناوري اطلاعات کشور براي دستيابي به اهداف و شاخص‌هاي توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات در سازمان

9.         ارائه راهکار براي ارتقا کمي و کيفي نيروي انساني متخصص فناوري اطلاعات و ارتباطات

10.      تعريف توقعات، خدمات و فعاليت‌هاي مبتني بر فناوري اطلاعات و ارتباطات در سازمان بر اساس الگوهاي موفق

11.      بازنگري ادواري آيين‌نامه‌ها و مقررات مرتبط با وظايف شورا و انجام اصلاحات لازم برحسب مورد

در پايان تأکيد مي‌شود که اين هشت شوراي سابق ديگر حق تشکيل جلسه ندارند و اگر مصوبه‌اي به نام اين شوراهاي غيرقانوني اعلام و ابلاغ شد، رسماً در حکم کارشکني و مخالفت با امر ولي‌فقيه است و بايد با متخلفين به‌صورت جدي برخورد شود و ديوان عدالت اداري نيز مصوبات هيئت دولت که مغاير با فرامين امام خامنه‌اي است را بايد بدون فوت وقت ملغي کند.

بديهي است مردم انقلابي ايران عملکرد دولت را زير نظر خواهند داشت تا خداي‌ناکرده عده‌اي با بي‌تدبيري، خوداجتهادي و خودرايي، ضمن حفظ اين نظام بروکراتيک بيهوده و مضر براي منافع کشور، بيش از اين جلو پيشرفت کشور در حوزه فناوري اطلاعات را نگيرند و فعالان و نخبگان فضاي‌مجازي از سردرگمي در ميان شوراهاي بي‌خاصيت نجات پيدا کنند و «شوراي‌عالي فضاي‌مجازي» به «نقطه کانوني مواجههٔ هوشمندانه و مقتدرانه با تحولات پرشتاب» و دريچه واحد اتصال و ارتباط حکومت با مردم در فضاي‌مجازي تبديل شود.

پايان پيام/ن

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg